Skip to content

BLOG

storytelling-ana-labas

Storytelling – nauči ispričati priču već danas

Storytelling je jedna od najpoželjnijih komunikacijskih vještina u poslovnom svijetu. Znaš li da je priča 22 puta pamtljivija od bilo koje činjenice, brojke, podatka, koliko god oni zanimljivi bili?
Nastavi čitati
kako-potaknuti-kreativnost

Kako potaknuti kreativnost? – 5 koraka uz koje nikada više nećeš biti bez ideja

Dugo sam vjerovala da je kreativnost povezana isključivo s umjetnošću. Kreativni su iz mog kuta gledanja bili likovni umjetnici, glazbenici, pisci. Isto tako, vjerovala sam da je kreativnost odlika odabranih.
Nastavi čitati
3-jednostavne-tehnike-kojima-ćeš-povećati-produktivnost

3 jednostavne tehnike kojima ćeš povećati svoju produktivnost već danas

Čini li ti se ponekad da predugo stojiš u mjestu? Čak i kada imaš jasno definirane ciljeve, ne možeš se pokrenuti? U ovom tekstu donosim 3 jednostavne i konkretne metode kako se pokrenuti već danas.
Nastavi čitati
kako-osmisliti-uvod

Kako osmisliti uvod koji će publiku ostaviti bez daha?

Poznati citat kaže You only get one chance to make a first impression. Imajući u vidu tu činjenicu u kontekstu javnog nastupanja, može se zaključiti samo jedno – bila bi velika šteta propustiti tu jedinstvenu prigodu.
Nastavi čitati
kako-smanjiti-tremu

3 savjeta koja će ti pomoći smanjiti tremu uoči javnog nastupa

Trema je nelagoda ili strah od govora u javnosti. Manifestira se drhtanjem, crvenilom kože, stisnutim grlom, ubrzanim lupanjem srca, znojenjem. Trema je nešto što pod svaku cijenu želimo izbjeći i smatramo ju najvećim neprijateljem uoči javnih nastupa.
Nastavi čitati
kako-aktivno-slušati

Kako aktivno slušati? 5 tehnika uz koje ćeš zaista čuti sugovornikovu poruku

Znaš li da čak i kada mislimo da pozorno slušamo, obično shvaćamo samo 50 % onoga što čujemo? Znaš li da se nakon 24 sata možemo prisjetiti samo 10 % sadržaja izvorne poruke?
Nastavi čitati