Skip to content

BLOG

prezivjeti-neuspjeh

3 učinkovite metode kako preživjeti neuspjeh (na osobnom primjeru dobivanja otkaza)​

Kada u Google upišeš „failure definition“, prvo što ti izbacuje jest „lack of success“, to jest nedostatak uspjeha. Istina. Neuspjeh je događaj koji nas često udaljava od ostvarenja naših ciljeva ili nas usporava na tom putu.
Nastavi čitati
storytelling-ana-labas

Storytelling – nauči ispričati priču već danas

Storytelling je jedna od najpoželjnijih komunikacijskih vještina u poslovnom svijetu. Znaš li da je priča 22 puta pamtljivija od bilo koje činjenice, brojke, podatka, koliko god oni zanimljivi bili?
Nastavi čitati
kako-potaknuti-kreativnost

Kako potaknuti kreativnost? – 5 koraka uz koje nikada više nećeš biti bez ideja

Dugo sam vjerovala da je kreativnost povezana isključivo s umjetnošću. Kreativni su iz mog kuta gledanja bili likovni umjetnici, glazbenici, pisci. Isto tako, vjerovala sam da je kreativnost odlika odabranih.
Nastavi čitati
3-jednostavne-tehnike-kojima-ćeš-povećati-produktivnost

3 jednostavne tehnike kojima ćeš povećati svoju produktivnost već danas

Čini li ti se ponekad da predugo stojiš u mjestu? Čak i kada imaš jasno definirane ciljeve, ne možeš se pokrenuti? U ovom tekstu donosim 3 jednostavne i konkretne metode kako se pokrenuti već danas.
Nastavi čitati
kako-osmisliti-uvod

Kako osmisliti uvod koji će publiku ostaviti bez daha?

Poznati citat kaže You only get one chance to make a first impression. Imajući u vidu tu činjenicu u kontekstu javnog nastupanja, može se zaključiti samo jedno – bila bi velika šteta propustiti tu jedinstvenu prigodu.
Nastavi čitati
kako-smanjiti-tremu

3 savjeta koja će ti pomoći smanjiti tremu uoči javnog nastupa

Trema je nelagoda ili strah od govora u javnosti. Manifestira se drhtanjem, crvenilom kože, stisnutim grlom, ubrzanim lupanjem srca, znojenjem. Trema je nešto što pod svaku cijenu želimo izbjeći i smatramo ju najvećim neprijateljem uoči javnih nastupa.
Nastavi čitati