Dobrodošao/la u moj virtualni komadić svemira!

Odmah na početku hvala ti što ovo čitaš. Trebalo je hrabrosti za krenuti u ovu žutu avanturu i hvala što krećeš skupa sa mnom 🙂

Za početak da pojasnim ime bloga. Obožavam žutu boju. U meni budi veselje i pozitivu. Svatko tko me imalo poznaje zna da moja zaljubljenost u žutu traje godinama. Maturalna haljina bila je žute boje (i cipele 🙂 ), kuhinja u stanu je žute boje, sve se žutilo i na vjenčanju prije koju godinu. Osim što je ugodna mom oku, ono što je još važnije, žuta jako godi mom raspoloženju.

Upravo takvo raspoloženje želim izazvati u čitateljima ovog bloga.

Blog zamišljam kao mjesto dobre energije, dobrih ljudi i dobre zabave. Zato ću pisati o sitnicama iz svakodnevnog života koje me vesele i za koje se nadam da će i u tebi buditi pozitivne emocije. Red putovanja, red hrane, red pokoje mudre (i manje mudre), poneku preporuku knjige, a možda se odvažim i na pokoji stih 🙂 U ovom (meni) povijesnom trenutku čini se da je samo nebo granica. Želim da se ovdje i ti tako osjećaš!

Blog zasad čine tri rubrike:

where to?

Obožavam putovati. Jednako tako volim obilaziti i svoj grad – Zagreb, ali i bilo koje novo mjesto koje otkrijem nevezano za to koliko je blizu ili daleko. Sama pomisao na putovanje, izlet, bilo kakvu akciju toga tipa u meni izaziva neopisivo veselje. Nema ljepšeg nego sjesti u auto, poletjeti avionom ili pak ušetati u neki novi park ili grad i vidjeti nešto prvi put ili se vratiti na neko dobro poznato, ali drago mjesto. Ovdje ću s tobom dijeliti doživljaje s raznoraznih mjesta na kojima sam već bila, ali i nekih novih kutaka ove naše planete u koje tek treba zaviriti.

happy tummy

Hrana. Bilo da se  degustira nešto novo, peče ili kuha nešto kod kuće ili da se samo priča o hrani, ako se mene pita – sve vezano za hranu ima palac gore. Hrana je baš jako velika ljubav koju možda najbolje opisuje činjenica da me kolega na bivšem radnom mjestu prozvao ni manje ni više nego Ana – hrana. Dok bi ostali u 9 ujutro trljajući oči palili kompjuter i tek srkali prvu kavu, moje pitanje bilo bi „ekipa, što danas ručamo?“ Tek kad bismo to riješili, radni dan je mogao početi. Ovdje očekuj crtice o hrani, bilo u mojoj ili izvedbi nekog drugog. Kad je hrana u pitanju, sve može!

feel good

Volim raditi na sebi. Volim čitati knjige koje me čine boljom osobom. Volim štivo koje me potiče na djelovanje, na mijenjanje nekih navika. Volim učiti nove stvari. Volim provoditi vrijeme s ljudima koji me motiviraju, izmjenjuju ideje sa mnom i nisu opterećeni tuđim životima, uspoređivanjem s prvim susjedom, politikom. Volim glazbu. U ovoj rubrici ću kao što i naslov kaže pisati o raznoraznim temama koje me vesele, inspiriraju, ispunjavaju, opuštaju i za koje se nadam da ćeš ih i ti doživljavati takvima. Priče o knjigama, nekim zanimljivim ljudima, glazbi, poneki inspirativni članak – svašta nešto će se ovdje naći.

A sad krećemo! Jedan, dva, tri – hop!

I ne zaboravi – žuta je veselje! I upravo to želim da ovaj virtualni kutak bude tebi i meni 🙂

Sad stvarno – Hop 🙂

A.